Krijg grip op je road trip met mijn E-road books! Bekijk Boeken >>

Over Reisgids Canada

reisgids canadaJosette Prinsen

Mijn naam is Josette Prinsen. Ik ben de eigenaar van Tourguide Canada waar Reisgids Canada het Nederlandstalige onderdeel van is. 

Afstudeerproject

In 1994 heb ik mijn hart verloren aan Canada tijdens mijn afstudeerproject op de Slate Islands in de provincie Ontario.
In deze periode heb ik door ‘back to basic’ te leven een diepe verbondenheid ervaren met de natuur. Een gevoel dat ik nog niet kende.
Dit gevoel bleek uiteindelijk essentieel te zijn voor de verdere keuzes in mijn leven...

Reisgids

Na mijn afstuderen ben ik als docente Biologie aan de slag gegaan. Toch knaagde er iets. Wat deed ik eigenlijk binnen die 4 muren van het klaslokaal? Ik wilde buiten zijn!

Ik besloot om tijdens de schoolvakanties actieve groepsreizen te gaan begeleiden. Zo kon ik mijn kennis van de natuur overdragen buiten het klaslokaal!  Het bleek een schot in de roos.

Sinds 1995 heb ik reizen begeleid in Frankrijk, Schotland, Slowakije, IJsland, New Zeeland, Alaska, New England, Maine en jawel…Canada!

reisgezelschap canada

Emigratie

In de jaren die volgden heb ik -naast het lesgeven- steeds vaker reizen in Canada begeleid. Maar ik wilde meer!

In 2004 ben ik samen met mijn partner Ard een emigratieprocedure gestart en 2 jaar later mochten we ons trotse inwoners van Clearwater, British Columbia, Canada noemen!

Al snel vonden we beiden werk in de toeristensector.
In het voorjaar als ‘wrangler’ waarbij ik buitenritten te paard verzorgde.
Tijdens de zomermaanden was er volop werk als ‘tour guide’. Als reisgids begeleidde ik kleinschalige Nederlandse groepsreizen.
In de wintermaanden hebben mijn partner Ard en ik -na een intensieve interne opleiding- samen als sledehonden gids gewerkt.

Allemaal prachtige ervaringen!

Terugkeer naar Nederland

Na 6,5 jaar woonachtig geweest te zijn in Canada, en meer dan 30 groepsreizen te hebben begeleid, besloten wij wegens de recessie in Europa (weinig groepsreizen) en persoonlijke omstandigheden, eind 2012 terug te keren naar Noord Brabant, Nederland. 

Om mijn kennis en passie mbt de Canadese natuur en cultuur niet verloren te laten gaan besloot ik deze te delen op het web via Tourguide Canada. Daarnaast werk ik 32 uur/week op een onderzoekscentrum met vissen (duurzame ontwikkeling visvoer). 

In mijn E- roadbooks deel ik mijn opgedane kennis en reiservaring als reisleidster/reisgids voor Canada. De roadbooks voorzien u van dag-tot-dag programma’s en bieden een selectie van de mooiste routes en beste bezienswaardigheden in dit prachtige land. 

Ik wens je veel plezier met het voorbereiden van je reis naar het prachtige Canada!

Happy Travels!

josette prinsen reisgids canada
Deel deze pagina: