Krijg grip op je road trip met mijn E-road books! Bekijk Boeken >>

Rondreis Ontario en Quebec 

Met de camper door oost Canada!

Een prachtige 21 daagse rondreis door Ontario en Quebec!
Afwisselend verblijf je een volle dag in de omgeving van de camping en de andere dag trek je weer verder met de nodige bezienswaardigheden onderweg. Vanaf de campings kun je wandelen, fietsen, kanovaren, vissen, zwemmen of een uitstapje maken naar de steden Quebec City en Ottawa.

Op deze pagina:

Kenmerken van deze reis

Het beste van Ontario en Quebec

Route Ontario en Quebec

E-Roadbook Ontario en Quebec

Tent huur


Kenmerken rondreis Ontario en Quebec

Reisafstand: 3100 km
Reisduur: 21 dagen
Beste reis maanden: juni t/m eerste weekend oktober. Wil je de muggen zoveel mogelijk vermijden dan augustus-oktober
Vliegen: Retour Toronto Rechtstreeks vluchten van KLM, Jet Airways, Delta, Lufthansa,  en Air Canada
Vervoermiddel: auto- of camper

Kampeerreis

De rondreis Ontario en Quebec is bij uitstek geschikt als kampeerreis. Je kunt met camper of tent op prachtige plekken staan, veelal in Provinciale en Nationale Parken. De kampeerterreinen zijn zeer ruim opgezet en bieden naast een picknicktafel en vuurkorf, veel privacy. De sanitaire voorzieningen zijn ruim en worden keurig schoon gehouden. 


Het beste van Ontario en Quebec

Hou je van kamperen, wandelen, fietsen, watervallen, historische routes, wild spotten (walvissen, beren, elanden, bevers) in combinatie met een bezoek aan de mooiste steden van Canada?
Kies dan voor deze 21 daagse routebeschrijving van een individuele rondreis door Oost Canada!

Reisdagen worden afgewisseld met actieve dagen in de Canadese natuur!

Als je de prachtige herfstkleuren en warme dagen van de Indian Summer wilt ervaren, reis dan tussen eind september en begin oktober.

Koppel een bezoek aan de Niagara Falls aan het begin of einde van je reis.

Route

Je road trip start in Toronto, Ontario. Met bijna 3 miljoen inwoners en een oppervlak van 630 km2 is Toronto de grootste stad van Canada. Toronto ligt aan Lake Ontario, een meer met een lengte van ruim 300 km en 85 km breed. Aan de zuidkant van dit meer liggen de Verenigde Staten.
U volgt de noordelijke oever van Lake Ontario en bereikt ‘Thousand Islands National Park’, de naam spreekt voor zich. De vele waterwegen die u tijdens deze reis volgt zijn historische routes; in de tijd van de kolonisatie en bonthandel waren dit de af- en afvoer 'wegen'.

In de Franstalige provincie Quebec geniet je van een fraaie fietstocht zonder hoogteverschillen. Ook brengt je een bezoek aan de gelijknamige pittoreske oude stad.
Je vervolgt de route langs de St. Lawrence rivier, het leefgebied van diverse walvissoorten waaronder de Beluga, een zoetwater dolfijn. Het gebied is favoriet voor een walvis excursie!
De weg langs het Saguenay fjord is bijzonder fraai en niet veel later kun je optioneel deelnemen aan een excursie waarbij je kennis maakt met de ‘Native’ (Indiaanse) cultuur en zwarte beren.

Wil je nog meer wildlife zien, trek er dan in de vroege ochtend op uit met kano en gids in Mauricie Nationaal Park.Na zoveel natuur staat Canada’s hoofdstad Ottawa op het programma.
Na een uitstapje aan een fraai grottenstelsel vol fossielen rijdt je via Algonquin Park terug naar Toronto.


E-Roadbook Ontario and Quebec

Het interactieve engelstalige E-Roadbook Ontario and Quebec (PDF) telt 21 reisdagen. 

Je kunt de reis ook inkorten of in tweeën splitsen (elk deel 10-12 dagen):
1-rondreis Ontario, start en einde in Toronto of Montreal
2-rondreis Quebec, start en einde in Montreal of Quebec City


Een prachtige rondreis

Deze route heb ik persoonlijk gereden en tot in detail uitgewerkt (zo ook de andere routes op deze website). Ik heb alle kampeerterreinen en hoogtepunten bezocht en de beste geselecteerd. Het resultaat van mijn werk is gepubliceerd in het Roadbook Ontario en Quebec, een bijzondere en prachtige rondreis waarbij reisdagen worden afgewisseld met buiten activiteiten. 


Uitgebreide productinformatie:

E-road Book Ontario en Quebec

roadbook Ontario en Quebec

Huur kampeer uitrusting

Huur je kampeeruitrusting  in Vaughan (30 min van Toronto Int’l Airport) bij Exclusive Sport Rentals en ontvang 15% korting met de coupon in het roadbookYou might like these

Deel deze pagina: